Vandalen viseren voertuigen Teledienst

    06 januari 2023

    NINOVE – De bestelwagens van Teledienst vzw waren de afgelopen tijd meermaals het mikpunt van vandalen: spiegels stuk geslagen, banden lek gestoken, ventielen afgesneden. De organisatie zoekt een veilige parkeerplaats.

    Tijdens het kerstweekend troffen medewerkers de voertuigen ernstig beschadigd aan: de vierde keer in een jaar tijd. De camionettes staan op openbare parkeerplaatsen en zijn dus vlot toegankelijk. Bovendien zijn ze gemakkelijk herkenbaar door het logo van Teledienst op de deuren. Aanvankelijk is gedacht aan een jammerlijk geval van willekeurig vandalisme, maar nu is geen twijfel meer mogelijk: iemand heeft het op deze Ninoofse sociale organisatie gemunt.

    Getuigen

    Telkens deed Teledienst hiervan een aangifte bij de lokale politie. Regelmatig komt een patrouille langs, maar de kans is natuurlijk klein, dat ze de daders op heterdaad betrappen. Zonder een concrete getuigenis of camerabeelden is het niet evident om de vandalen op te sporen.

    Daarom doet Teledienst een oproep aan iedereen, die over nuttige informatie beschikt om deze te willen delen met de vereniging of met de politie.

    De aangerichte vernielingen zorgen voor een extra kostenpost, die een kleine vzw natuurlijk kan missen als kiespijn. Door het geld voor de herstellingswerken kunnen andere projecten minder of niet worden gefinancierd. Dat is ten nadele van alle Ninovieters, die rekenen op de steun van Teledienst.

    Garage

    De kans is groot, dat er voorlopig geen einde komt aan het vandalisme.

    Daarom is Teledienst dringend op zoek naar een mogelijkheid om de voertuigen veilig te parkeren. Een afgesloten garage zou de meest voor de hand liggende oplossing zijn, maar dat kost natuurlijk ook weer extra geld.

    Als je op de een of andere manier kan helpen, kun je Teledienst contacteren: 054-32 24 54 of info@teledienst-ninove.be.

    Info: Teledienst Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons