Veelpleger van winkeldiefstallen geklist na lange achtervolging

    03 december 2020

    GERAARDSBERGEN – Interventieploegen van de lokale politie hebben donderdagmiddag 03 december een verdachte van winkeldiefstallen opgepakt. Een winkelbediende van de Delhaize in Geraardsbergen had de 51-jarige Oekraïner herkend als een ‘veelpleger’.

    De politie van de zone Geraardsbergen/Lierde kreeg donderdag 3 december omstreeks 11.30 uur een melding van een winkeldiefstal in de Delhaize aan de Astridlaan. Iemand van het winkelpersoneel had hem herkend van eerdere Delhaize-diefstallen, toen deze langs de kassa naar buiten wandelde.

    Vlucht

    De politie was onmiddellijk verwittigd en snel ter plaatse. Volgens het winkelpersoneel was de verdachte gevlucht via een veldweg richting de Felicien Cauwelstraat (Nederboelare).

    Iets later merkte één van de ploegen hem op langs de sporen richting station, ter hoogte van de Zonnebloemstraat, en zette de achtervolging in. De man liep verder richting Ezelberg en Reepstraat, waar hij verschillende tuinen van huizen doorkruiste en onderweg zijn gestolen buit weggooide. Door een intense samenwerking tussen de verschillende interventieploegen kon de politie hem uiteindelijk inrekenen op de spoorwegbrug.

    Bij zijn arrestatie verzette hij zich echter hevig. 1 politie-inspecteur geraakte hierbij gewond.

    Veelpleger

    Korpschef Patrice De Mets is terecht fier op haar politieploegen.

    “Door de snelle en professionele tussenkomst van onze diensten, hebben we deze verdachte kunnen aanhouden. Hij staat nationaal gekend voor verschillende diefstallen. Onze interventieploegen hebben hemel en aarde verzet om de man achterna te zitten en niet uit het oog te verliezen. Ondanks het feit, dat één van mijn inspecteurs hierbij gewond is geraakt, zijn we tevreden dat we deze veelpleger in de boeien hebben geslagen.”

    Uit de eerste vaststellingen blijkt het te gaan om een 51-jarige Oekraïner met een bevel tot gevangenneming op zijn naam. De gearresteerde zal op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde worden voorgeleid. Het parket vraagt zijn aanhouding.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons