Verdwijnt het onkruid?

    16 augustus 2017

    Verschillende inwoners uit Ninove en uit de deelgemeenten meldden ons recentelijk plaatsen waar het onkruid welig tiert. We kregen ondermeer foto’s uit Appelterre en Okegem toegestuurd. Ook op facebook werd het gebrekkig onderhoud door verschillende inwoners aangeklaagd.

    Sinds het verbod op onkruidbestrijdingsmiddelen blijkt het niet evident om het onkruid onder controle te houden. En dat geldt niet alleen voor Ninove. Toch zal de burger moeten leren leven met soms wat meer onkruid. “Wie terug verlangt naar de tijd van voor het pesticidenverbod zal bedrogen uitkomen. Dat kan nu echt niet meer, want het wordt werkelijk onbetaalbaar,” vertelt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (Samen).

    Drie extra werkkrachten voor onkruidbestrijding

    Het stadsbestuur ging recent in op een oproep tot mogelijke uitbreiding van door Vlaanderen gesubsidieerde werkkrachten. Zo plant de stad drie extra aanwervingen die onder meer kunnen ingezet worden voor onkruidbestrijding. “Op die manier hopen we flexibeler op de omstandigheden te kunnen inspelen,” vertelt schepen van Personeel Paul De Schepper (Samen).  Een periode van droogte zoals we die bijv. van mei tot half juli gezien hebben bepaalt heel sterk of er extra personeel moet ingezet worden of niet.”

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons