Verhoogde waakzaamheid nodig voor dag- en avondinbraken

    05 november 2022

    NINOVE – Omwille van een aantal recente inbraken, vraagt de lokale politie van Ninove om verhoogd waakzaam te zijn. Neem de nodige maatregelen om inbraken in woningen te voorkomen. Meld tijdig elke (poging tot) inbraak.

    Een bewoner van de Fernand Tavernestraat is vrijdag 04 november tussen 19 uur en 20 uur het slachtoffer geworden van een poging tot diefstal. Via een plat dak had een inbreker op de eerste verdieping een raam geforceerd met een onbekend scherp voorwerp. De dader is betrapt en sloeg op de vlucht. Hiervoor is een BIN-melding verstuurd.

    Donderdag 03 november zijn een bewoner aan de Brusselsesteenweg en een bewoner aan de Brakelsesteenweg het slachtoffer geworden van een inbraak en diefstal in hun woning. Ook hiervoor was een BIN-bericht verstuurd.
    Als gevolg van de onmiddellijke melding aan het nummer 101 door alerte burgers, is voor die feiten alvast één verdachte in Ninove gevat en overgedragen aan de politiezone Pajot (parket Halle-Vilvoorde). Deze staat in voor het verdere onderzoek. De verdachte kwam ook daar in aanmerking voor minstens 2 gelijkaardige inbraken in woningen.

    Oproep

    Mocht je verdachte personen zien, die handelingen stellen die wijzen op een (voorbereiding tot) inbraak of hun voertuigen opmerken, contacteer dan meteen het nummer 101/112 voor dringende politiehulp. De politiediensten op het terrein kunnen op die manier gepast en tijdig reageren.

    Als je informatie hebt (getuigenis, camerabeelden…) in verband met de feiten van 3 en 4 november, contacteer ook meteen de lokale politie: op het nummer 054/312.312 (tijdens de kantooruren) of online via het contactformulier.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons