Verkeer weer mogelijk over Oude Kaaibrug

    11 maart 2023

    NINOVE – Door de daling van het waterpeil is de Denderbrug tussen de Oude Kaai en de D. De Bodtkaai terug neergelaten.

    Op verschillende onbevaarbare waterlopen was het waterpeil sterk gestegen en waren de waakpeilen overschreden. Lokaal traden ze buiten hun oevers met niet-kritieke overstromingen tot gevolg. Dat had ook gevolgen voor het debiet en het hoge waterpeil van de Dender, waardoor de Oude Kaaibrug was omhoog gezet.

    Akkers en weilanden liepen onder, maar de waterbeheersingsinfrastructuur deed haar werk, zodat momenteel alles onder controle is.

    Verwachting

    Door de beperkte neerslag van de afgelopen 24 uur zijn op de meeste plaatsen de waterstanden gestabiliseerd of dalend.

    Het weekend is droger waardoor de peilen verder kunnen zakken.

    Volgende week begint opnieuw regenachtig, maar de verwachte hoeveelheid neerslag blijft beperkt. Er worden voorlopig geen kritieke overstromingen verwacht langs de onbevaarbare waterlopen.

    Op de Dender zijn geen alarmdrempels meer overschreden. De afvoer in Overboelare is afgenomen tot 24 m³/s.

    In Ninove is het waterpeil van de Dender voldoende gezakt om de Oude Kaaibrug terug neer te laten. Verkeer is er weer mogelijk.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons