Verschillende aanhoudingen in verband met designer drug ‘monkey dust’

    29 april 2024

    OOST-VLAANDEREN – Het parket kreeg recent en op korte tijd te maken met een aantal drugszaken, waaronder het zogenaamde monkey dust. Zelfs een kind van 2 jaar testte positief.

    De politie van Oudenaarde trof begin april een 28-jarige vrouw aan met een zeer eigenaardig gedrag, zware spasmen. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis en bleek onder de invloed van de drug monkey dust. De vrouw was er erg aan toe en verbleef enkele dagen op intensieve zorgen.

    Aanhoudingen

    De politie startte een onderzoek en na diverse huiszoekingen zijn in de buurt van Oudenaarde 4 personen gearresteerd: een vrouw van 26 en drie mannen van respectievelijk 25, 28 en 42 jaar. Bij de huiszoeking zijn verschillende soorten drugs aangetroffen, waaronder ook monkey dust. Na een uitgebreid verhoor zijn de 4 verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde, op verdenking van inbreuken op de drugwetgeving; ze zijn aangehouden.

    Een dag later volgde nog de arrestatie van een 26-jarige man en een vrouw van 29. Zij zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Oudenaarde wegens het bezit van illegale drugs, waaronder monkey dust, in het bijzijn van een minderjarige. Hun 2-jarig kind testte positief op diverse soorten drugs. De man en de vrouw zijn aangehouden.

    In de tweede week van april 2024 is nog een huiszoeking uitgevoerd in Ronse bij 2 personen, die verdacht worden van drugsverkoop en -bezit. Opnieuw trof de politie verschillende drugs aan, waaronder ongeveer een 10-tal gram monkey dust. De onderzoeksrechter plaatste ook deze personen onder aanhoudingsmandaat.

    Alle verdachten verschenen reeds voor de raadkamer, waar hun aanhouding is gehandhaafd.

    Gevaar

    Monkey dust is een zogenaamde designerdrug: een afgeleid product van de chemische substantie cathinon. Het is verboden onder de Belgische Drugswet.

    Het parket van Oost-Vlaanderen benadrukt, dat deze bijzonder verslavende drug zeer schadelijk is. Na inname kan je zeer agressief worden, hallucinaties en/of spasmen krijgen. Zelfs bij beperkt gebruik kan deze drug op korte termijn heel wat schade aanrichten aan de mentale en fysieke gezondheid.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons