Wachtbekken achter sporthal kleurt wit

    25 november 2021

    NINOVE – Het water in het wachtbekken tussen het stadspark en de sporthal kleurt sinds donderdagnamiddag 25 november gedeeltelijk wit. De brandweer wil verhinderen, dat het overloopt naar de Dender.

    Het wachtbekken bevindt zich achter de sporthal, ter hoogte van het kaatsplein en de nieuwe containerklassen van de stedelijke basisschool De Lettertuin.

    Het buffert het regenwater van de daken en de straten in de omgeving. Het is de bedoeling om bij hevige regenval het water te stockeren, vooraleer het in de Dender loopt. In gewone omstandigheden is dit bekken niet vol, maar het moet tot 10 liter per seconde kunnen opvangen.

    Donderdag 25 november kreeg de brandweer van de hulpverleningszone Zuid-Oost een oproep. Het water in het wachtbekken kleurde gedeeltelijk wit en dat is nog steeds het geval. Omdat het nog niet hoog staat, is er voorlopig geen gevaar, dat het verontreinigde water in de Dender belandt.

    De brandweerlui proberen dat hoe dan ook te verhinderen door een kunstmatige afdamming naar de overloop aan te brengen. De komende dagen is immers regen voorspeld, zodat de buffer wel kan vol geraken.

    De lokale politie van Ninove is eveneens ter plaatse om de vaststellingen te doen. Om de precieze oorzaak van de verontreiniging te achterhalen, zal een labo stalen van het verontreinigde water onderzoeken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons