Wateroverlast Oost-Vlaanderen: situatie stabiel

    04 januari 2024

    OOST-VLAANDEREN – Door de daling van de neerslag, de beheersmaatregelen en de sturing van het water zijn bijkomende kritieke overstromingen vermeden. De peilen op de waterlopen zijn stabiel en dalen.

    De situatie op het terrein zal zich verder stabiliseren, ook met de voorspelde neerslag. Heel lokaal blijven kritieke overstromingen echter nog steeds mogelijk.

    De provinciale fase van het rampenplan blijft aangehouden: iedereen is waakzaam en paraat. De hulpdiensten op het terrein en alle veiligheidsdiensten, de waterloopbeheerders en de lokale besturen, die deze noodsituatie samen met de gouverneur coördineren, volgen de situatie nauwgezet op.

    Schade opmeten

    • Neem zo snel als mogelijk contact op met je verzekeraar (brandverzekering). Deze kan je vragen beantwoorden en je helpen om het schadegeval te regelen. Huur je een woning? Contacteer dan zo snel mogelijk de huiseigenaar, zodat deze de eigen verzekeraar kan aanspreken.
    • Neem eerst foto’s van de beschadigde plaatsen, vóór de herstellings- en/of opruimwerken: ze zijn nuttig voor jouw verzekeringsdossier.
    • Maak je huis schoon en ontsmet de beschadigde ruimtes. Verlucht deze voldoende en verwarm ze ook, zodat de vochtigheid kan wegtrekken.
    • Opruimen na een overstroming is zwaar en kan voor stress zorgen. Maak een realistische planning op. Vraag hulp aan familie of vrienden.
    • Meld de schade bij het Vlaams Rampenfonds zodat de regering de regenval en de overstromingen eventueel als ramp kan erkennen. Indien je in aanmerking komt voor een vergoeding, kan je na de erkenning een aanvraagdossier indienen bij het Vlaams Rampenfonds.
    • Via de communicatiekanalen van jouw stad/gemeente vind je nog meer concrete tips.

    Info: Vlaams RampenfondsWeersvoorspellingWaterinfoNinove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons