Wees op je hoede voor valse agenten en nep-medewerkers van nutsmaatschappijen

    27 november 2020

    NINOVE – De lokale politie waarschuwt nogmaals voor zogenaamde diefstal met list. Malafide flurken geven zich uit voor meteropnemers of agenten om te jatten wat niet te heet of te zwaar is. De politie geeft een aantal tips om dit te voorkomen.

    De werkwijze is vaak dezelfde. Een persoon belt aan, meestal bij ouderen, en geeft zich uit voor een ambtenaar of bediende van een of andere onderneming.

    Van een ogenblik van onoplettendheid kan deze gebruik maken om een mede-fielt binnen te laten. Eenmaal binnen probeert hij/zij geld of waardevolle goederen te stelen.

    Preventie

    De politie geeft een aantal tips om je daartegen te beschermen.

    • Vermeld op de deurbel niet, dat je alleen woont. Dus niet bijvoorbeeld ‘weduwe…’, maar enkel jouw familienaam.
    • Laat een deurketting plaatsen als een eerste obstakel voor dieven. Zo kun je op een relatief veilige wijze praten met een persoon, die voor de deur staat.
    • Pas op voor huis-aan-huisverkopers, die je hun koopwaar laten zien aan de voordeur.
    • Hoed je voor onbekende personen, die aanbellen en vragen om iets te eten of te drinken. Laat deze in geen geval binnen.
    • Staat een politieagent of iemand van een nutsmaatschappij aan de deur? Vraag een dienstkaart en aarzel niet deze desnoods onder de deur te laten schuiven. Geen dienstkaart, niet opendoen.
    • Bewaar het telefoonnummer van de lokale politie vlakbij of in jouw telefoon. Indien iemand aanbelt en beweert van de politie te zijn, bel dan zelf naar de politie. Vraag of die agent in kwestie is wie hij/zij beweert te zijn en of hij/zij dienst heeft.
    • Bel niet naar het telefoonnummer, dat de agent je geeft. Dit kan het nummer van een mededader zijn.

    Meer info: preventietipslokale politie Ninove – 101/112 (dringende hulp) – 054-312 312.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons