Ingrijpende wegenwerken in centrum starten maandag

    24 maart 2018

    #Ninove  – Vanaf maandag 26 maart starten de ingrijpende wegenwerken in de omgeving van de Dreefstraat. Fase 1 van de werken gaat van start thv het kruispunt Oude Kaai- Graanmarkt- Mallaardstraat en Behnplein. Het volledige kruispunt wordt afgesloten. In verdere fases lopen de werken verder langs de Dreefstraat en Weggevoerdestraat tot net na de kruising van de spoorweg, ter hoogte van de Fernand Tavernestraat. Over het gehele traject wordt de riolering vernieuwd, en komt een gescheiden stelsel, met een aparte vuilwater en regenwaterleiding. Het verzamelde vuilwater zal worden afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Ninove en het regenwater wordt in de Dender geloosd. De volledige wegenis wordt aangepakt met nieuwe voetpaden, parkeervakken en plantvakken. De huidige betonstraatstenen op de rijweg worden vervangen door asfaltverharding. De werken zullen ongeveer 1 jaar duren. 

    De eerste fase van de werken met de plaatsing van een bemaling zal de grootste verkeershinder veroorzaken doordat één van de drukste verkeersassen in het centrum afgesloten wordt, deze fase zal duren tot juni, nadien gaat het kruispunt opnieuw volledig open en schuift de werfzone verder richting Dreefstraat. Tijdens de werken zal een deel van de dinsdagmarkt op de Graanmarkt verhuizen naar de Centrumlaan thv het stadhuis tussen de twee rotondes.

    Meer info?

    Dienst openbare werken, openbare.werken@ninove.be, 054 31 32 83

    Henri Evenepoel, schepen voor openbare werken, 054 31 32 33 henri.evenepoel@ninove.be

     

    Foto’s Giovanni Neckebroeck 

     

     

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons