Werken nieuw politiecommissariaat starten volgende maand

    19 december 2017

    Ninove – 19/12/17

    Als alles goed gaat, starten de werken voor de bouw van het nieuwe politiegebouw op 8 januari 2018. Zowat 320 werkdagen later – in mei 2019 – zal Ninove kunnen pronken met een modern en milieuvriendelijk politiecommissariaat dat meteen een einde maakt aan de huidige opsplitsing van de politiediensten.

    Het was schepen Evenepoel die de infovergadering afgelopen dinsdag voor pers en buurtbewoners opende. De schepen benadrukte dat het nieuwe gebouw van bij de aantreding van het huidige stadsbestuur een van dé grote projecten was.

    Ingenieur Geert Vanbets van  projectontwikkelaar Infrabo gaf uitvoerig toelichting bij de plannen. Er moest ondermeer rekening gehouden worden met de strenge veiligheidseisen waaraan een modern politiegebouw moet voldoen.

    ‘Het gebouw past in de architecturale stijl van de omliggende gebouwen zij het met een hedendaagse look’, verduidelijkt Vanbets. Het nieuwe gebouw zal uit drie bouwlagen bestaan. Op het gelijkvloers bevinden zich de operationele lokalen en op de eerste en tweede verdieping voorziet men vooral kantoren.

    Volgens bouwpromotor Van Laere zal er weinig hinder zijn voor het doorgaand verkeer. Voetgangers op de Bevrijdingslaan zullen naar een kant van de straat geleid worden om niet in conflict te komen met het werfverkeer.

    In haar slotwoord benadrukte Burgemeester De Jonge het belang van een modern en veilig gebouw. Er zal ondermeer een soort ‘war room’ zijn die, bij ernstige calamiteiten, voorzien is van een aparte elektrische groep en kan dienen voor crisisoverleg.

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons