Wie was getuige van verkeersagressie op Brakelsesteenweg?

    28 november 2020

    OUTER – De lokale politie Ninove doet een oproep tot getuigen van een geval van verkeersagressie, vrijdagvoormiddag 27 november op de Brakselsesteenweg.

    De feiten hebben zich voorgedaan rond 9.30 uur op de Brakelsesteenweg, tussen de AVEVE-vestiging en het begin van de Aardeweg in Outer. Het slachtoffer was een inwoner van de deelgemeente Appelterre-Eichem.

    Verkeersagressie

    Over de omstandigheden geeft de politie geen bijkomende informatie. Wel over het fenomeen van verkeersagressie.

    Die kan zich op de openbare weg in verschillende vormen uiten, al of niet gepleegd met een voertuig. Veelal gaat het om een inbreuk tegen de wegcode en/of de wegverkeerswet.

    Voorbeelden: straatraces, opzettelijk het verkeer ophouden, gevaarlijk/onaangepast en asociaal rijgedrag, rechts inhalen. Dat kan eventueel samengaan met andere strafbare handelingen zoals bedreigingen en/of slagen.

    De wetgever vermeldt als strafbaar ook nog ’kwaadwillige belemmering van het verkeer’.

    Getuigen

    Verkeersagressie heeft ook een impact op het (on)veiligheidsgevoel. Voor de slachtoffers is het daarom belangrijk, dat eventuele getuigen zich kenbaar maken bij de politie.

    Mocht u personen opmerken, die zich verkeersagressief gedragen, aarzel dan niet om ook dan de politie te verwittigen. In dringende gevallen bel je de dienst 101/112.

    Op die manier kunnen de ploegen op het terrein gepast en tijdig reageren, de daders identificeren en kunnen de slachtoffers hun verhaal bevestigd zien.

    De politie kan getuigenissen steeds anoniem noteren.

    Info: Lokale politie Ninove – 054-312 312 – 101/112.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons