“Wij zijn goede zielen, maar geen onnozelaars”

    19 november 2018

    OUTER – Al maanden dropt een zwerfvuilerik dagelijks een zakje afval uit de keukenemmer in de gracht langs de Aardeweg. Telkens ruimen goedwillende zwerfvuiljagers dit op. Maar nu is de maand vol. “Genoeg is genoeg”, aldus Kris De Wit.

    “Zwerfvuiljagers zijn goeie zielen, maar ook geen onnozelaars! De situatie in de Aardeweg loopt uit de hand! Al maanden dropt hier een sluikstorter dagelijks zijn zakje uit de keukenemmer in de gracht, elke dag opnieuw. Er zit een vast patroon in die werkwijze. Al evenzoveel maanden ruimen zwerfvuiljagers dit op.”

    Maar zo kan het niet langer. “Ikzelf heb meermaals de burgemeester, politie en de mensen van de dienst Integrale Veiligheid van de stad via mail en foto’s op de hoogte gebracht van de situatie hier. Er was/is mij telkens beloofd dat de stadsdiensten hieromtrent actie gingen ondernemen. Totnutoe blijkbaar zonder resultaat!”

    En dus veranderen de zwerfvuiljagers het spreekwoordelijke geweer van schouder. “We stoppen met deze zakjes op te ruimen. Vanaf nu halen wij deze gewoon nog uit de gracht en leggen we ze te kijk in de wegberm. De buurtbewoners en de vele passanten kunnen ze daar bewonderen. Hopelijk maakt deze werkwijze de beleidsmakers, buurtbewoners en passanten attenter voor wat hier al maanden bezig is.”

    Het blijkt toch steeds verwonderlijk dat niemand, noch hier op de Aardeweg noch elders, dat soort sluikstorters opmerkt, laat staan rapporteert. En dan gaat het enkel nog maar over sluikstorten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons