Zandzakjes ter beschikking bij technische dienst

    09 november 2023

    NINOVE – Omdat lokaal wateroverlast niet is uitgesloten, kun je zandzakjes oppikken bij de technische dienst.

    Door de regen van de afgelopen dagen en weken is de bodem verzadigd. Tijdens een regenbui is plaatselijke waterlast niet uitgesloten. Je kunt een aantal maatregelen nemen. Een daarvan is zandzakjes plaatsen op kritieke punten.

    Als je deze nodig hebt, kun je ze ophalen bij de technische dienst, Paul de Montplein 10 in Ninove. Geef vooraf eerst een seintje via 054-50 54 00.

    Voorspellingen

    De verwachte regenzones van vandaag en morgen zorgen voor een stijging van de waterpeilen en de afvoeren op nagenoeg alle waterwegen van Vlaanderen.

    Op de Dender wordt de piek verwacht tegen de nacht van vrijdag op zaterdag met 40 tot 50 m³/s in Overboelare. Mogelijk worden de (pre-)waakdrempels tussen Geraardsbergen en Teralfene vanaf morgen overdag overschreden. De waterbeheerder voorziet op dit moment extra buffercapaciteit in de verschillende panden. Mede hierdoor en ook door de later verhoogde debietsaanvoer treedt een beperkte vulling van het Denderbellebroek op vanaf deze avond tot en met zaterdag.

    Verspreid over Vlaanderen wordt tot zaterdagmiddag 10 tot 30 mm neerslag verwacht met op meerdere plaatsen overstromingen van akkers en weilanden tot gevolg. Ook in de eerste helft van volgende week verwachten we nog neerslag, maar geen grote hoeveelheden. Na deze week verwacht men voorlopig geen kritieke overstromingen vanuit de onbevaarbare waterlopen.

    Info: Wat te doen bij wateroverlastWaterinfo.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons