Avondtoeren door verzorgenden van start in Ninove

    10 april 2018

    # Ninove  – Solidariteit voor het Gezin gaat in Ninove vanaf 16 april van start met een avondtoer voor zorgbehoevenden. Hierbij komen verzorgenden kort langs om onder meer te assisteren bij het avondmaal, te helpen bij het slapengaan of om bv de rolluiken neer te laten. In de klassieke gezondheidszorg komt een verzorgende 4 u langs in de voor- of namiddag, maar de zorgnood stopt natuurlijk niet na de kantooruren. Om mensen langer thuis te kunnen laten wonen is het dan ook noodzakelijk om meer en meer zorg aan te bieden buiten het klassieke zorgmodel. In Ninove zijn 30 personen werkzaam in de zorg en Ninove is de tweede stad in Oost-Vlaanderen waar gestart wordt met avondzorg. De avondtoeren lopen tussen 17 en 22 uur, deze kunnen aangevuld worden met verpleegkundige zorgen. Het project werd voorgesteld door Anja Verhoeyen en Natalie De Rijck van Solidariteit voor het Gezin en Louis-Philippe Scholts directeur gezins- en bejaardenhulp in aanwezigheid van Burgemeester Tania De Jonge en de OCMW-raadsleden van Open-VLD. Meer info over deze dienstverlening kan bekomen worden via Solidariteit voor het Gezin op 053/76 86 86.     Foto’s Hilde B.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons