Ademloos luisteren naar Rudi Vranckx

  13 oktober 2021

  NINOVE – “Ik heb geen zittend gat”, zo vatte Rudi Vranckx voor ons zijn fascinatie voor zijn beroep als (oorlogs)verslaggever samen. Ruim 130 aanwezigen hoorden hem hierover dinsdag 12 oktober vertellen tijdens een conferentie van Neos in de Liberale Kring.

  Voor aanvang van de conferentie vroegen we aan voorzitter Danny Schoon om Neos nog even kort voor te stellen: de vereniging voor actieve senioren.

  Ze waren dinsdag alvast talrijk opgekomen om Rudi Vranckx aan het woord te horen. Neos had hem kunnen strikken via secretaris Christiane Bické. Haar broer Jan is sinds jaar en dag de vaste klankman geweest van Vranckx.

  Midden Oosten

  De VRT-journalist vertelde ons over zijn fascinatie voor zijn beroep en zijn verslaggeving in de brandhaarden van de wereld. Als historicus ruilde hij de theorie voor de praktijk “omdat ik volgens mijn grootmoeder geen zittend gat heb”.

  Sinds zijn eerste ervaringen in Roemenië is hij de wereld rondgereisd, al blijft het Midden-Oosten hem het meest aan zijn hart kleven.

  Vranckx kan daarover urenvullend boeiend vertellen. Dat vonden ook de aanwezigen in de volle grote zaal van De Liberale Kring, die haast ademloos luisterden. Je kon er bij momenten een speld horen vallen.

  Info: Neos Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons