• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Afschaffen mondmaskerplicht maandag 14 juni op agenda Ninoofse veiligheidscel

  12 juni 2021

  NINOVE – “Tot op heden hebben wij de mondmaskerplicht nog niet afgeschaft”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “Het staat maandag op de agenda van de veiligheidscel.”

  In plaats van op 20 juni, schaft het stadsbestuur van Aalst de mondmaskerplicht al vanaf zaterdag 12 juni af. In Ninove is dat nog niet het geval en daar zijn volgens burgemeester Tania De Jonge goede redenen voor.

  Drukker

  “Door de terrasjes en de heropening van de horeca merk je duidelijk, dat het drukker is in de stad. Hierdoor kunnen mensen niet altijd de noodzakelijke afstand bewaren. Daarbij komt, dat nog niet iedereen is gevaccineerd. Heel wat mensen hebben wel hun eerste vaccin gehad en we naderen de 65 %. Daarop wou ik nog een weekje wachten; we zitten nu al heel ver in de vaccinatiecampagne.”

  Recht

  Tijdens het laatste overleg met de Oost-Vlaamse gouverneur Carina Van Cauter kregen de burgemeesters eveneens het signaal om nog even te wachten tot meer mensen zijn gevaccineerd.

  “Ik zie wel, dat meer en meer steden nu de plicht afschaffen en ook in Ninove zal dit op korte termijn gebeuren. Maar nu gaan we dit drukke weekend nog in met een plicht en kortelings met een recht, want het virus is nog steeds onder ons.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons