Afscheid van korpschef Philippe De Cock

    22 december 2023

    NINOVE – Het politiekorps en het stadsbestuur namen deze week afscheid van hun korpsoverste. Vanaf 1 januari 2024 gaat hij door het leven als ‘korpschef op rust’.

    Philippe De Cock legde op 1 oktober 2016 de eed af als korpschef van de politiezone Ninove. Daarvoor was hij 6 jaar lang korpsoverste geweest van de politiezone Brakel-Horebeke-Maarkedal-Zwalm. Hij had ook ervaring opgedaan bij de inlichtingendiensten en het Comité P.

    Verwezenlijkingen

    In aanwezigheid van een aantal leden van het schepencollege, de voorzitter van de gemeenteraad en medewerkers van de politiezone, bedankte burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) hem voor de verwezenlijkingen van de afgelopen zeven jaar.

    “Zo kon hij bijna alle doelstellingen uit zijn ambitieuze opdrachtbrief tot een goed einde brengen: onder meer het opzetten van externe communicatie, de realisatie van de nieuwbouw, het aangaan van partnerschappen zoals met de dienst Integrale Veiligheid van de stad.”

    Dat de korpschef de moderne manier van werken omarmt toonde hij ook tijdens de coronacrisis. “Hij stelde zich flexibel op, was voortrekker inzake telewerken en moedigde zijn medewerkers aan om dit voorbeeld te volgen. Hierbij zorgde hij ervoor, dat ook de technische aspecten om thuiswerk te kunnen realiseren in een stroomversnelling kwamen in onze politiezone.”

    Gezamenlijk

    De korpschef benadrukte, dat deze verwezenlijkheden het resultaat zijn van de inspanningen van al zijn medewerkers. “Bijvoorbeeld op het gebied van innovatie heeft de politiezone grote stappen genomen en gingen wij van achterop hinken over naar een pilootzone voor een aantal nieuwe projecten.”

    De korpschef gaf nog mee, dat hij zich tijdens zijn pensioen niet zal vervelen: “De vrijgekomen tijd zal ik ten volle kunnen spenderen aan mijn talrijke hobby’s.”

    De Ninoofse gemeenteraad verleende hem op 11 december j.l. de graad ‘korpschef op rust’.

    De selectiecommissie droeg Wim Pieteraerens (55) uit Geraardsbergen voor als de nieuwe korpschef van de politiezone Ninove; de gemeenteraad bekrachtigde dit op 23 oktober. Hij zal vanaf 1 januari 2024 Philippe De Cock opvolgen als korpschef.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons