• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Afvalbedrijf Tim bvba ook in beroep veroordeeld

  20 februari 2021

  NINOVE – Twee jaar cel en een boete van € 240.000. Dat vonnis velde de rechtbank over het inmiddels failliete afvalbedrijf Tim bvba langs de Elisabethlaan.

  Het dossier sleept al jaren aan. Sinds 2017 bleef de eigenaar het stort verder uitbaten, ondanks een exploitatieverbod.

  Sluiting

  Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) liet op 23 januari 2020 het grond- en afvalverwerkingsbedrijf verzegelen omdat het zich totaal niet hield aan de uitbatingsvoorwaarden.

  Het bedrijf kon vanaf dan nog één keer afvoeren per week onder strikte voorwaarden. De politie deed regelmatig controle en stelde verschillende processen-verbaal op: een aantal voor onterechte aanvoer en een aantal voor het niet naleven van de voorwaarden.

  Failliet

  Tim bvba was in beroep gegaan tegen die bestuurlijke maatregel. De minister had dat beroep op 4 mei 2020 ongegrond verklaard.

  De ondernemingsrechtbank van Dendermonde verklaarde met ingang van maandag 29 juni 2020 het bedrijf failliet. De rechter-commissaris stelde Marga Pieters en Jozef Dauwe aan als curatoren.

  De uitbater was inmiddels ook veroordeeld, maar ging tegen het vonnis in beroep. De rechtbank heeft op 19 februari 2021 dan een uitspraak gedaan: twee jaar cel en een boete van € 240.000.

  Afvalberg

  Daarmee is de gigantische afvalberg langs een van de drukste invalswegen van de stad niet weggetoverd.

  Eerder al had de voormalige uitbater Johan Van Mulders aan ons verklaard dat er een kandidaat-overnemer was uit dezelfde branche. “Ik maak me sterk, dat de belastingbetaler niet zal moeten opdraaien voor de sanering van het terrein.”

  “Ik weet dat de curator daarmee bezig is”, wist burgemeester De Jonge ons nog mee te geven. “Maar het is vrij stil daarrond en ik moet eens informeren. De stad moet hierin alvast betrokken worden. Het wegwerken van de afvalbergen en de sanering van de grond is voor mij uiterst belangrijk. Met de nieuw uitspraak is het nu duidelijk, dat er spoed moet komen in dit dossier. Na 9 jaar procederen heb ik het wel gehad met deze zaak.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons