Algemeen directeur Bart Baele vertrekt uit Ninove

    04 maart 2021

    NINOVE – Bart Baele is vanaf 1 mei niet langer algemeen directeur van Ninove. Dat de algemeen directeur Ninove zou verlaten was in beperkte kring al een tijdje bekend.

    Woensdag 03 maart bracht hij het college van burgemeester en schepenen hiervan officieel op de hoogte en vandaag doet hij dat bij het personeel.

    Positief

    “Ik kijk met een heel positief gevoel terug op de voorbije jaren”, aldus de afscheidnemende directeur. “Dankzij de goeie samenwerking met de diensten en het college van burgemeester en schepenen kon de organisatie een nieuwe koers varen . We staan vandaag een stuk dichter bij de dienstverlener, die de lokale overheid wil zijn. Ik ben blij deel uitgemaakt te hebben van deze organisatie met ongelooflijk gemotiveerde en geëngageerde mensen.”

    Klantgericht

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) betreurt het vertrek van de algemeen directeur, maar wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.

    “Als algemeen directeur stippelde Bart een beleid uit, dat hij samen met de diensten omzette in de praktijk, met mooie resultaten tot gevolg. De snelheid, waarmee we bijvoorbeeld tijdens de corona-crisis klantgerichte dienstverlening en zorg konden aanbieden, is uitzonderlijk. Nieuwe uitdagingen roepen hem nu en ik kan hem daar alleen maar veel succes bij wensen. Wij werken verder met het beleid dat Bart uitbouwde en de plannen die hij uitstippelde. Ik wil hem namens de leden van het college van burgemeester en schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad ook expliciet bedanken voor de goede samenwerking de voorbije jaren.”

    Topambtenaar

    Ook schepen van personeel Joost Arents (Onafh.) looft het werk van de algemeen directeur.

    “Ik had het genoegen om de afgelopen jaren nauw te kunnen samenwerken met een topambtenaar als Bart Baele. Onder zijn leiding is de organisatie geëvolueerd naar een krachtdadig bestuur, klaar om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te gaan. Ik zal zijn deskundig advies missen, maar wens hem uiteraard alle succes toe.”

    Visie

    Als algemeen directeur zette Bart Baele ook zijn tanden in de synergie tussen stad en OCMW. Hij werkte hiervoor samen met schepen Veerle Cosyns (Samen). Ook zij wenst hem hiervoor te bedanken.

    “De komende jaren zal de werking van het Sociaal Huis verder uitgebouwd worden en zal het lokaal bestuur de vruchten blijven plukken van de uitgewerkte synergie. Ik wil de algemeen directeur dan ook oprecht danken voor de fijne samenwerking. Hij is een man met een visie en is daarbij steeds bereid om in dialoog te gaan. Ik heb zijn adviezen, zijn eerlijke en discrete houding enorm geapprecieerd. We zullen hem missen in onze organisatie maar ik wens hem tegelijkertijd alle moois toe in de nieuwe uitdaging die hij aangaat.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons