• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Alle publieke evenementen in groot Ninove afgelast tot 6 september

  28 juli 2020

  NINOVE – De nieuwe opstoot van het corona-virus evolueert van dag tot dag. Het college van burgemeester en schepenen en de veiligheidscel kwamen dinsdag 28 juli in extra zitting bijeen voor nieuwe ingrijpende maatregelen. Deze gaan in op woensdag 29 juli en lopen tot en met zondag 6 september.

  De meest drastische beslissing: vanaf 29 juli zijn alle publieke evenementen in Ninove en deelgemeenten afgelast. Het gaat zowel om publiek toegankelijke evenementen (zoals braderieën, kermissen, wijkfeesten) als eetfestijnen (met uitzondering van afhaal en meeneem).

  Het stadsbestuur besliste ook de eigen evenementen ( De MoonlightMaandagen, De Donderdagen en Cinema Norbert) deze zomer niet meer te laten doorgaan.

  Sportwedstrijden mogen wel blijven plaatshebben, maar zonder publiek.

  Oproep

  Burgemeester Tania De Jonge: “Het aantal corona-besmettingen in onze stad stijgt dagelijks. We moeten er echt alles aan doen om dat naar beneden te krijgen. Wij blijven de lokale situatie van nabij opvolgen, net als de richtlijnen van hogerhand. De kans is reëel dat bijkomende of aangepaste maatregelen zich opdringen. Maar als de stijgende lijn zich echt blijft voortzetten, zullen we nóg striktere maatregelen moeten opleggen. Dat willen we vermijden. Het zou heel jammer zijn, mochten we binnenkort geen terrasje meer kunnen doen of opnieuw in een lockdown terechtkomen. Daarom een oproep aan iedereen om de maatregelen strikt op te volgen. Het stadsbestuur kan het corona-virus niet stoppen, dat moeten we samen doen, met álle inwoners.”

  Info: www.ninove.be/corona.

  ADU

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons