Alle sociale diensten voortaan in het Sociaal Huis

    07 augustus 2020

    NINOVE – Alle sociale diensten van de stad zitten vanaf maandag 10 augustus in het Sociaal Huis aan de Burchtstraat.

    De verhuis van alle sociale diensten van de stad van het Fedimmo -gebouw (Bevrijdingslaan 7) naar het Sociaal Huis (Burchtstraat 46) is inmiddels voltooid.

    Schepen van sociale zaken Veerle Cosyns (Samen) is uiterst tevreden: “Het gebouw op de oude OCMW-site oogt niet alleen mooi, maar het is vooral een zeer zinvol project. Het is al in de vorige legislatuur opgestart, vele handen hebben er aan gewerkt.”

    Het Sociaal Huis verzamelt alle sociale diensten van de stad en het OCMW, het Huis van het Kind, de dienst senioren, de integratiedienst en het vrijwilligersloket.

    Partners

    Het biedt ook onderdak aan tal van sociale partners, die her en der verspreid waren over verschillende locaties: het Centrum voor Basiseducatie Leerpunt, Werkpunt vzw, het consultatiebureau en regiohuis van Kind & Gezin, kinderopvang Ferm, het Agentschap voor Inburgering en Integratie en de VDAB.

    Op termijn zullen ook andere sociale organisaties hier hun zitdag of spreekuur kunnen laten plaatsvinden. Nogmaals de schepen: “Zo ontstaat één centrale plek voor alle sociale dienstverlening. De burgers moet niet meer van hot naar her lopen voor een antwoord op al hun sociale vragen. Dit betekent een enorme meerwaarde en ik dank dan ook iedereen van harte die dit mee heeft mogelijk gemaakt.”

    Appartementen

    De sociale huisvestingsmaatschappij De Denderstreek verhuurt op de tweede en de derde verdieping 10 nieuwe sociale seniorenappartementen. Op 1 augustus konden de nieuwe bewoners hun appartement kunnen in gebruik nemen.

    Praktisch

    Het Sociaal Huis heeft een eigen balie, waar je voortaan terecht kunt. Je moet wel eerst een afspraak maken op 054-50 50 50 of via het mailadres.

    De diensten zijn elke weekdag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 16 uur (niet op vrijdagnamiddag), op donderdagavond tot 19.45 uur.

    Voor dringende zaken kan je er zonder afspraak terecht bij de dienst permanentie:
    – maandag tot vrijdag: 8.30 uur – 12 uur;
    – donderdag: 16 uur – 19.45 uur.

    Info: Het Sociaal Huis – Burchtstraat 46 Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons