“Als mensen zich onveilig voelen, bellen ze best het noodnummer 101”

    09 november 2020

    NINOVE – De foto van samenscholende jongeren in het stadspark, zondag 08 november, zorgde voor heel wat commentaren op de sociale media. We vroegen burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) om een reactie.

    “Ik heb deze morgen op de veiligheidscel aan de politie gevraagd of ze via het noodnummer 101 zijn opgeroepen”, aldus de burgemeester. “Dat is niet gebeurd. Als je als burger je verantwoordelijkheid opneemt, doe je dat wel. Anderzijds heeft een van de 3 patrouilles, die uitsluitend op de naleving van de corona-maatregelen let, rond 15 uur de jongeren daar aangesproken en hen nog eens gewezen op de regels. Ik weet niet wanneer die foto is genomen, maar de politie doet wel degelijk controle. Er is op de terreinen duidelijke signalisatie aangebracht en we zullen deze week nogmaals de jongeren oproepen om zich aan de maatregelen te houden.”

    Boetes

    Of boetes zijn uitgeschreven wist de burgemeester maandagmiddag nog niet. “Ik wacht op het verslag van de politie. Wel zijn er vorige week 34 uitgeschreven. Er gebeuren dus wel degelijk controles. Overigens staat dan wel een foto van het basketterrein op de sociale media, maar bijvoorbeeld niet van het skatepark, waar ook jongeren waren. Maar nogmaals: als mensen zich onveilig voelen, bellen ze best het nummer 101.”

    Vertrouwen

    Dat buitenstaanders en passanten geen meldingen doorstuurden is merkwaardig. Tenzij dit wijst op een gebrek aan vertrouwen in de politie en in het beleid. “De politie neemt elke oproep ernstig en handelt rechtvaardig. Zondagnamiddag moest een van de ploegen trouwens een interventie doen bij een ernstige gezinssituatie. Om maar te zeggen: er is ook in corona-tijden nog meer aan de hand dan samenscholingen.”

    Plaatsverbod

    Burgemeester De Jonge herhaalt nogmaals dat er geen sprake is van laksheid. “Er is haast geen enkele stad of gemeente, waar na samenscholingen zoveel plaatsverboden zijn uitgesproken: in Ninove zijn er dat 27. Laat het duidelijk zijn: de tijd van sensibiliseren is voorbij. De politie heeft de opdracht op te treden en te verbaliseren. Ik verwacht dat dit ook gebeurt.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons