Amokmakers op zwarte lijst provinciale recreatiecentra

  24 mei 2023

  OOST-VLAANDEREN – Bezoekers, die de rust verstoren, het reglement niet naleven of overtredingen begaan, kunnen een toegangsverbod krijgen tot de recreatiecentra van de provincie.

  In De Ster, Nieuwdonk en De Gavers kan je van mei tot september gebruikmaken van de zwemvijvers met strand; Puyenbroeck beschikt over een buitenzwembad. Tijdens het zomerseizoen van 2022 kregen verschillende recreatiedomeinen met zwemwater af te rekenen met een grote drukte en een reeks incidenten.

  Daarom heeft het provinciebestuur het zwemreglement voor haar domeinen aangepast. Met duidelijke maatregelen wil de provincie de werking van de domeinen maximaal op elkaar afstemmen en volop inzetten op veiligheid voor de bezoekers en de domeinmedewerkers.

  Verplichte controle

  Bezoekers, ouder dan 12 jaar, zijn vanaf 1 juni verplicht om hun identiteitskaart te laten inlezen voor toegang tot de zwemzone. Alle gegevens worden verwerkt conform de privacywetgeving. Geen identiteitskaart, niet zwemmen.

  Kinderen onder de 12 jaar moeten vergezeld zijn van een meerderjarige.

  Kledijvoorschriften

  Er zijn duidelijke kledijvoorschriften voor het zwembad en het strand. Deze zullen online en ter plekke goed zichtbaar zijn.

  Enkel aansluitende zwemkledij of een zwemshort tot boven de knie is toegelaten. De zwemkledij moet bovendien vervaardigd zijn uit materiaal, dat specifiek is bedoeld om in te zwemmen.

  Daarnaast gelden uniforme huisregels voor alle domeinen.

  Communicatie

  De nieuwe maatregelen worden via alle mogelijke kanalen gecommuniceerd.

  Op de parking, aan de ingang, in de wachtrij en aan de kassa van het domein zal duidelijk zijn aangegeven of de zwemzone al of niet is volzet en welke de toegangsvoorwaarden zijn.

  Ook de websites en de sociale media van de domeinen zullen aangeven of er nog tickets zijn. Om veiligheidsredenen en om bezoekers een fijn bezoek te garanderen is de capaciteit van de verschillende zwemzones beperkt.

  De ticketverkoop voor warme dagen gaat snel, wees er dus op tijd bij. Zo vermijd je nodeloze verplaatsingen en aanschuiven in de hitte. Als je nog de dag zelf zonder ticket wilt vertrekken, kun je voor een gesloten kassa staan.

  Op de webshop is het resterend aantal tickets te zien. Hou ook de sociale media van de domeinen in de gaten.

  Toegang

  In de meeste domeinen kan je gratis binnen. Je betaalt dan specifiek voor de strandzone of het zwembad.  In De Ster betaal je wel voor toegang tot het domein: de strandzone is hier inbegrepen in de prijs. In ieder geval heb je een geldig toegangsbewijs nodig voor de strandzone of het zwembad.

  Bezoekers, die de rust verstoren, het reglement niet naleven of overtredingen begaan, kunnen een toegangsverbod krijgen.

  Domeinmedewerkers

  Voor de domeinmedewerkers zijn extra opleidingen en materiaal voorzien.

  Daarnaast staan ook externe veiligheidsagenten in voor de veiligheid en de naleving van het reglement.

  Ten slotte wordt ook samengewerkt met de gemeente en politie waar dat nodig is.

  Info: De Gavers.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons