Archeologen van SOLVA fietsen dagelijks naar de opgravingssite

    20 september 2018

    NINOVE – De archeologen van SOLVA zijn in augustus gestart met de opgravingen. Hun tijdelijk werfbureel ligt echter ver verwijderd van de te onderzoeken zones. Daarom leasen ze 8 fietsen bij De Fietserij (Aalst) om zich op het terrein vlot te verplaatsen.

    Het terrein is 23,4 ha groot. Het werfbureel moet aan de straatkant, langs de expresweg, worden geplaatst omwille van elektriciteitsaansluiting en sanitaire units.

    Te voet zouden de dagelijkse verplaatsingen van het werfbureel naar het opgravingsvlak telkens 15 minuten kosten. Heen en weer, maal 8 personen, komt je al gauw uit op 20 uur per week. En dan zijn sanitaire pauze niet inbegrepen. De fiets is in dit geval niet alleen sneller, maar ook financieel voordeliger. En dit initiatief sluit naadloos aan op het duurzaamheidsverhaal van Doorn Noord.

    Dat vele mensen zijn geïnteresseerd in het werk van de archeologen bleek op Open Monumentendag: 1.250 bezoekers kwamen een kijkje nemen op de werven.  Voor Doorn Noord volgden 52 mensen de aperitieflezing mee in de voormiddag en een 400-tal de rondleiding op de site in de namiddag.

    Foto: Dirk Wollaert

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons