• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  ASZ Aalst heft opnamestop gefaseerd op

  05 maart 2021

  AALST – Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) heft vanaf vrijdag 5 maart 2021 de opnamestop gefaseerd op.

  Het A.S.Z. kondigde dinsdag 23 februari op campus Aalst een tijdelijke opnamestop af. Meerdere patiënten en personeelsleden op verschillende verpleegafdelingen hadden positief getest op COVID-19.

  De interne crisiscel liet het volledige ziekenhuis om de 72 uur screenen om een algemeen zicht te krijgen op een eventuele verspreiding in het ziekenhuis.

  Dankzij dit krachtig test- en isolatiebeleid, een algemeen bezoekverbod en een tijdelijke opnamestop is de corona-uitbraak onder controle.

  Heropstart

  Het ASZ heft daarom vanaf vrijdag 5 maart de opnamestop op, in eerste instantie voor de opnames via de spoedeisende hulp.

  Vanaf maandag 8 maart zullen klassieke opnames geleidelijk aan weer worden gepland.

  Die heropstart zal gefaseerd gebeuren. Het ziekenhuis blijft permanent monitoren om de genomen maatregelen te evalueren en eventueel bij te sturen.

  Ambulante zorg (raadplegingen, onderzoeken en andere ambulante zorg) en de niet-chirurgische dagactiviteiten worden op een veilige manier in het ziekenhuis georganiseerd.

  Het chirurgisch dagziekenhuis zal de komende week voorzichtig en stapsgewijs heropstarten om tegen 15 maart volledig actief te zijn.

  Het ziekenhuis contacteert de patiënten zelf. Zo blijven de telefoonlijnen vrij voor andere dringende oproepen.

  Veilig

  Het ziekenhuis volgt de maatregelen rond hygiëne en persoonlijke bescherming strikt op. Dankzij de strenge voorzorgsmaatregelen kunnen ze maximaal veilige zorg aanbieden.

  • Als je het ziekenhuis betreedt, moet je een chirurgisch mondmasker dragen, je handen ontsmetten en overal voldoende afstand houden
  • De zorgverleners ontsmetten hun handen voor en na het contact met elke patiënt. Na elk consult desinfecteren ze in de behandelruimte de gebruikte stoelen, apparatuur en behandeltafel.
  • Begeleiders van patiënten zijn enkel toegelaten indien strikt noodzakelijk.
  • Er geldt nog steeds een algemeen bezoekverbod in het ASZ. om de veiligheid van de patiënten en onze medewerkers te garanderen.
  • Er is een strikt opnamebeleid met onder andere een verplichte screening. Ook tijdens de opname gebeurt bij iedereen (patiënten en zorgverstrekkers) een screening, momenteel om de 72 uur.

  Vaccinatie

  De vaccinatiecampagne binnen het ASZ verloopt zeer vlot.

  Ondertussen heeft 90 % van alle medewerkers hun eerste dosis van het Covid-19-vaccin gekregen en 13,5 % ook al een tweede dosis.

  Info: ASZ Aalst.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons