• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  ASZ Aalst voorziet extra opvangcapaciteit tijdens renovatie spoeddienst

  30 oktober 2020

  AALST – De lang geplande renovatiewerken aan de infrastructuur van de spoeddienst op campus Aalst starten in november. Tijdens die werken zorgt een tijdelijke eenheid voor extra opvangcapaciteit.

  De spoeddienst komt tijdelijk in de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst. De psychiatrische afdeling, die het grootste deel van die vleugel inneemt, was eerder dit jaar al verhuisd naar campus Geraardsbergen.

  In dat gedeelte is in Aalst een Covid-afdeling voorzien. Een deel van deze vleugel zal nu ook omgevormd worden tot tijdelijke spoedafdeling voor zes maand.

  Tent

  Deze locatie is ideaal omdat ze volledig in een uithoek van het ziekenhuis ligt. Positieve en verdachte corona-patiënten blijven op die manier maximaal gescheiden van anderen.

  Om de maximale spreiding van de stromen Covid- en niet-Covid-patiënten te blijven garanderen, wordt naast deze afdeling momenteel een extra tijdelijke eenheid opgebouwd.

  “In die grote en stevige tent is ruimte voor 2 verpleegposten, 1 testlokaal en 18 patiënten in aparte boxen”, aldus dr. Vergote, diensthoofd Spoed Aalst. “De tent zal volgende week klaar staan. Daarna wordt ze ingericht met het nodige materiaal. Vanaf 13 november zal ze volledig operationeel en in gebruik zijn.”

  Spoed

  Patiënten, die komen voor Spoed, zullen zich vanaf 13 november 2020 mogen aanmelden op de nieuwe locatie, links van de hoofdingang. Er zal duidelijke signalisatie voorzien zijn.

  Vandaar zullen de Covid-verdachte patiënten meteen worden afgezonderd in een triagelokaal. Ze kunnen dan doorstromen naar de tent voor een test en/of behandeling. Positief geteste patiënten kunnen van daar meteen naar de Covid-afdeling in het aanpalende gebouw worden overgebracht.

  De opvang van de andere spoedpatiënten gebeurt aan de andere kant van deze vleugel. Zo blijven de stromen te allen tijde maximaal gespreid.

  Op die manier kan ook zoveel mogelijk dringende niet-Covid-zorg blijven plaatsvinden op een veilige manier voor patiënten en medewerkers.

  Info: ASZ Aalst.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons