ASZ en OLV fuseren tegen 2025

  11 mei 2022

  AALST – Het ASZ met campussen in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren en het OLV Ziekenhuis met campussen in Aalst, Asse en Ninove starten de voorbereidingen voor een fusie in 2025. De voorlopige werknaam zou NewCo (New Company) zijn.

  De respectievelijke bestuursorganen en directies zeggen in een persbericht na te gaan hoe ze deze samenwerking concreet kunnen vorm geven en in een akkoord gieten.

  In functie daarvan zijn de respectievelijke directies een informatie- en consultatieronde gestart met de belangrijkste interne belanghebbenden: de vertegenwoordigers van de medewerkers en de artsen.

  NewCo

  De betrokken partijen willen deze fase tegen 9 juli 2022 afronden met de ondertekening van een integratieprotocol. Dat bepaalt de volgende voorbereidende fasen voor een fusie vanaf 1 januari 2025 tot een nieuw ziekenhuis, met als voorlopige werknaam NewCo. Over de sluiting van campussen bestaan momenteel geen plannen.

  Volgens de directies zullen de ongeveer 5.000 medewerkers en 500 artsen van de beide ziekenhuizen kunnen meestappen in dit nieuwe verhaal. Zij engageren zich ook om op regelmatige tijdstippen te communiceren over de voortgang van deze voorbereidingen.

  Fusie

  Deze intentie tot fusie is ingegeven door de snelle veranderingen in het zorglandschap en de daaraan verbonden uitdagingen. Ook de ziekenhuizen moeten zich aanpassen aan de maatschappelijke, wetgevende en medische evoluties.

  Dit initiatief tot fusie wil daarop vooruitlopen, in het belang van de patiënten, de betrokken artsen en medewerkers en de zorgprofessionals in de eerste lijn.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons