ASZ Geraardsbergen moderniseert en renoveert

    22 augustus 2023

    GERAARDSBERGEN – De campus van het ASZ aan de Gasthuisstraat is gestart met grote renovatie- en opfrissingsprojecten. Zij moeten een aangenamere omgeving creëren voor de patiënten en het personeel en de algehele kwaliteit van de zorg verbeteren.

    De buitenverharding van de ingang komt als eerste aan de beurt, van 21 tot 25 augustus. Voor de patiënten en de bezoekers is een alternatieve toegangsroute aangegeven.

    De inschrijvingskiosken zijn verplaatst naar een nieuwe locatie bij het onthaal. Die ingreep moet de privacy van de patiënten waarborgen en een meer open en ruimtelijk gevoel geven.

    Afdelingen

    Met de vernieuwingsplannen voor het labo komt het ASZ Geraardsbergen tegemoet aan de vereisten van een modern en kwalitatief laboratorium. Tegen januari 2024 zullen de werkzaamheden voltooid zijn, met een verhoogde capaciteit en een nog betere service tot gevolg.

    De verbouwing zet zich ook door voor de logistieke berging op het gelijkvloers. De installatie van nieuwe Vanaskasten (distributieautomaten voor geneesmiddelen) zal de opslagcapaciteit optimaliseren en nog efficiënter werken toelaten.

    De voorbereidingen en de verbouwing van de locomotorische revalidatiedienst op niveau 3 is gestart.

    Op de 5de verdieping staat ook een renovatie gepland, wat zal resulteren in een verhoogd comfort met douchefaciliteiten op elke kamer.

    Op de verschillende afdelingen zullen tegelijk schilderwerken worden uitgevoerd, die een frisse en uitnodigende sfeer creëren.

    Er komen extra fietsenrekken om de groene en gezonde campuservaring te ondersteunen.

    Wegwijs

    Vanaf 18 augustus is een wegwijsproject gelanceerd. Een aangepaste bewegwijzering moet de navigatie door de campus vergemakkelijken en het bezoek naadloos laten verlopen.

    De directie excuseert zich voor de tijdelijk ongemakken, die de werken met zich brengen. Ze is er tegelijk van overtuigd, dat deze evolutie zal bijdragen tot een positieve impact op het toekomstig ziekenhuisbezoek.

    Via de website en de sociale media kun je het verloop van de transformatie volgen.

    Info: ASZ campus Geraardsbergen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons