ASZ-ziekenhuizen passen bezoekregeling aan

  25 maart 2022

  REGIO – Wegens een sterke stijging van het aantal coronapatiënten en de toenemende besmettingscijfers, laat het ASZ vanaf vrijdag 25 maart op de drie campussen slechts 1 keer in de week en 1 keer in het weekend 1 bezoeker toe voor max. 1 uur.

  Dr. Steven Rimbaut (hoofdarts ASZ): “Omwille van de sterke stijging van het aantal covidopnames, zien we ons genoodzaakt om onze bezoekregeling aan te scherpen. De druk op de ziekenhuizen is nog steeds erg hoog en kan nog toenemen. Daarbij is in de zorg veel uitval van personeel door ziekte en quarantaine. We begrijpen dat deze situatie voor veel patiënten heel moeilijk is en dat emoties daardoor soms hoog oplopen. Onze medewerkers hebben daarvoor alle begrip, leven erg mee met onze patiënten en gaan tot het uiterste om iedereen zo goed en zo snel mogelijk te helpen. Door nu streng in te grijpen kunnen we de veiligheid van onze patiënten en medewerkers waarborgen.”

  Maatregelen

  • De bezoeker:
   – moet een chirurgisch mondmasker dragen, een FFP2-masker (zonder ventiel) is sterk aanbevolen;
   – verklaart op eer dat hij/zij in de afgelopen 14 dagen geen positieve COVID-test heeft afgelegd, geen symptomen vertoont of een hoog risicocontact heeft gehad;
   – moet zich aanmelden aan de verpleegpost.
  • Het bezoek duurt max. 1 uur.

  Algemene regeling

  • Voor patiënten op een meerpersoonskamer met hun bed aan de deur en patiënten op een eenpersoonskamer: 1 bezoeker toegelaten op woensdag tussen 17 uur en 19 uur, voor max. 1 uur.
  • Voor patiënten op een meerpersoonskamer met hun bed aan het raam: 1 bezoeker toegelaten op donderdag tussen 17 uur en 19 uur, voor max. 1 uur.
  • Op zaterdag: 1 bezoeker toegelaten voor de patiënten op een meerpersoonskamer met hun bed aan de deur en de patiënten op een eenpersoonskamer, tussen 14 uur en 16 uur, voor max. 1 uur.
  • Op zondag kunnen de patiënten op een meerpersoonskamer met hun bed aan het raam bezoek ontvangen tussen 14 uur en 16 uur, voor max. 1 uur.
  • Uitzonderingen op deze bezoekregeling (onder aparte voorwaarden): de kraamafdeling, de pediatrie, de intensieve zorgen, PAAZ, de spoedopname, de palliatieve eenheid, COVID-afdelingen.

  Info: zie de meer uitgebreide regeling.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons