Babbelboxen voor bezoekers en bewoners van woonzorgcentra

    20 mei 2020

    NINOVE/ASPELARE/VOORDE – In de woonzorgcentra (WZC) is sinds 18 mei beperkt bezoek mogelijk, onder strikte voorwaarden. Klateringen en Wilgendries pakken dit creatief aan.

    Het beperkt bezoek kan mits strikte naleving van een aantal richtlijnen. Zo mogen enkel bewoners, die niet besmet zijn, bezoek ontvangen van slechts 1 persoon (bij voorkeur steeds dezelfde). Dat kan gedurende 30 minuten en enkel na afspraak.

    De bezoekers mogen de afgelopen 14 dagen geen corona-symptomen hebben gehad of positief getest zijn. Ze kunnen ook niks rechtstreeks overhandigen aan de bewoners.

    Alle WZC’s in Ninove en deelgemeenten schreven scenario’s uitgeschreven uit op eigen maat. Zo zal nergens het bezoek plaatsvinden in de kamer van de bewoner zelf, maar via de parlofoon aan de ingang of in een speciale ruimte.

    Dat laatste zette sommigen aan om creatieve oplossingen te bedenken. In het WZC Klateringen werkten ze bijvoorbeeld babbelboxen uit langs de ramen in de cafetaria. Raamtekeningen geven het bezoek een extra vrolijke toets.

    Het WZC Wilgendries koos dan weer voor een leuke chalet of een tent om die beperkte bezoeken te organiseren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons