Bakkers solidair met slachtoffers overstromingen

29 juli 2021

NINOVE/NIEUWERKERKEN – Wim Van Der Bracht trok samen met zijn collega-bakker Ben De Wilde uit Nieuwerkerken en een tiental vrijwilligers naar de slachtoffers van de watersnood. Ze gingen niet met lege handen, maar brachten hen vier bestelwagens vol etenswaar en kledij.

De beide bakkers vonden elkaar via het forum ‘Bakkers voor Bakkers’. Ze hadden voorheen al samengewerkt. De beslissing om samen iets te ondernemen was snel genomen.

Woensdagmiddag 28 juli vertrokken ze samen met een tiental vrijwilligers en vier bestelwagens vol met vooral etenswaar en ook kledij. Wim Van Der Bracht en Ben De Wilde waren zelfs verbaasd over het resultaat van hun actie, die dank zij de giften van velen bijzonder succesvol was.

Ze trekken met hun konvooi eerst richting Trooz en vandaar naar andere plekken, waar ze hun hulpgoederen rechtstreeks tot bij de mensen kunnen brengen, die er nood aan hebben.

Erteken

Wim doet er nog een schepje bovenop. Een hele maand lang zal hij het ‘Erteken’ bakken, een speciaal brood met een hartje erop. “Dat is vooral om de getroffen bakkerijen daar een hart onder de riem te steken. Zij zijn de eerste schakel in de lokale voedingsindustrie. De grondstoffen voor het Erteken zijn gesponsord door onder andere Bloemmolens Dedobbeleer uit Halle en De Rozenhoeve. De prijs van het broodje – € 2,5 – gaat integraal naar de tientallen bakkers, die in Wallonië getroffen zijn door het noodweer.”

Info: Bakkerij Van Der BrachtBakkerij De Wilde.

MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons