Besparen op energie door groepsaankoop renovatie

    19 april 2024

    REGIO – De intercommunale SOLVA lanceert een gratis en onafhankelijk groepsaanbod renovatiemateriaal en -technieken. Intekenaars ontvangen bovendien vrijblijvend energieadvies.

    Je huis energetisch renoveren helpt om te besparen op de energiefactuur en de waarde van je huis stijgt. De overheid stimuleert dit soort verbouwingen door ze verplicht te maken op bepaalde sleutelmomenten, bijvoorbeeld wanneer je een woning koopt.

    Groepsaankoop

    Energiehuis SOLVA lanceert in samenwerking met de experten van de energiecoöperatie Energent een gratis en onafhankelijk groepsaanbod renovatie om inwoners te helpen.

    Wim De Backer (deskundige Energiehuis SOLVA): “We vinden het belangrijk om mensen niet alleen te informeren over de noodzaak tot renovatie, maar hen ook te ondersteunen bij de uitvoering ervan. Met dit aanbod willen we de drempel van het kiezen van een betrouwbare aannemer verlagen en ondertussen lokale vakmensen de kans geven om meer werk in eigen regio te vinden.”

    Het groepsaanbod biedt een verzameling aan energetische ingrepen, waarvoor je eenvoudig een scherpe en kwalitatieve offerte kan krijgen via betrouwbare partner-aannemers. Bovendien krijg je een vrijblijvend energieadvies voor je hele huis en word je doorheen het hele traject verder begeleid.

    An Van Hemeldonck (projectmedewerker Energent): “Als burgercoöperatie kiezen we er bewust voor om burgers te stimuleren zelf minder energie te verbruiken, hun huis te isoleren en lokale hernieuwbare energie te produceren. Ons team van energie-adviseurs en renovatie-experten staat samen met onze partner-aannemers klaar om alle zorgen van je renovatie weg te nemen.”

    Het groepsaanbod renovatie ondersteunt bij:

    • isolatie van jouw dak, (spouw)muur en zolder- of keldervloer;
    • hoog rendementsbeglazing of raamvervanging;
    • technieken zoals warmtepomp, ventilatiesysteem of zonnepanelen.

    Je kan inschrijven op het groepsaanbod via solva.groepsaanbodrenovatie.be.

    Info: SOLVA of het Woon- en Energieloket van je gemeente.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons