Bestuurder, die bejaarde fietsster doodreed, vraagt mildere straf

    22 januari 2019

    DENDERMONDE/NINOVE – De rechtbank behandelde maandag 21 januari het beroep van L.B. uit Ninove tegen de straf, die hij in eerste aanleg kreeg nadat hij een bejaarde fietsster had doodgereden. De celstraf, geldboete en rijverbod wou hij omgezet zien in een werkstraf en een alcoholslot.

    De 46-jarige L.B. reed op 10 april 2016 na een feestje op de Iddergemsesteenweg in Haaltert een fietsster aan. De 79-jarige M.-L. A. werd door de klap op de motorkap en over de wagen geslingerd. Zij was op slag dood. De chauffeur bleek na controle bijna 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij reed ook 80 km per uur in een bebouwde kom. L.B. liep al in 2003, 2004 en 2005 veroordelingen op, waaronder twee maal voor dronken rijden. Hij is een voormalig werknemer van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV, nu VIAS); na het ongeval heeft zijn werkgever hem onmiddellijk ontslagen.

    L.B was in eerste aanleg veroordeeld tot drie jaar cel (waarvan een jaar met uitstel), een rijverbod van 5 jaar en een geldboete van € 6.000. Volgens zijn advocaat had zijn cliënt de vrouw niet opzettelijk doodgereden. Hij kon zich vinden in een strenge straf, maar niet in de opgelegde straf. De beklaagde zelf betuigde nogmaals zijn spijt en gaf aan dat zijn schuldbesef zeer groot is.

    De openbaar aanklager daarentegen eiste 4 jaar cel. Volgens haar reed hij onverantwoord snel en had hij gedronken. De verkeersdeskundige had ook elke aanwijzing tegengesproken alsof het slachtoffer een onverwacht manoeuvre zou hebben gemaakt. De daad van de beschuldigde valt volgens haar op geen enkele manier goed te praten, ook gelet op zijn veroordelingen in het verleden.

    De rechtbank doet uitspraak op 18 februari.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons