Beversteeg is ingewandeld

    18 september 2022

    NINOVE – De verbinding tussen de Beverstraat en de Kaardeloodstraat is sinds  zondag 18 september officieel toegankelijk zijn voor het publiek.

    De officiële opening en inwandeling gebeurde zondagvoormiddag om 11 uur als een van de evenementen tijdens de autovrije/-luwe/-arme/-loze zondag. Daarmee is ook het project van schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD) grotendeels verwezenlijkt.

    Beleving

    Het was de bedoeling om door middel van een doorsteek de oude stadskern vanaf de Beverstraat te verbinden met het Ninia Shopping Center in de Kaardeloodstraat.

    We vroegen de schepen naar zijn reactie op de uiteindelijke realisatie van de Beversteeg, die door de aankleding en de indeling meer een belevingssteeg dan een gewone doorsteek moet zijn.

    Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om de bedenkers van de naam Beversteeg even in de bloemen te zetten: Ilse Duym en Willy De Neve.

    Na deze inwandeling gingen de festiviteiten vanaf 15 uur nog verder met muziek en entertainment, onder leiding van Jean-Louis Daulne.

    Kunstboom

    Het was een gelegenheid voor de deelnemers aan de autovrije/-luwe/-arme/-loze zondag om voor het eerst door de Beversteeg te stappen.

    Op de kunstboom van William Arijs is het nog even wachten tot alle klachten en procedures tegen de toewijzing zijn afgehandeld. De onthulling van die installatie kan misschien tijdens de eindejaaractiviteiten gebeuren. Al moet je in die zaak altijd een dubbele slag om de arm houden.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons