Bib doet mee aan schrijfmarathon van Amnesty International

    04 december 2021

    NINOVE – Mensen over de hele wereld schrijven elk jaar rond 10 december brieven tegen onrecht. Ook de Ninoofse bibliotheek neemt aan deze schrijfmarathon deel.

    De schrijf-ze-vrijdag op 10 december is de internationale dag van de mensenrechten. Tijdens een schrijfmarathon schrijven mensen wereldwijd brieven naar machthebbers. Op die manier willen ze druk uitoefenen om het onrecht in hun land aan te pakken.

    Amnesty’s schrijfmarathon viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Sinds 2001 konden de briefschrijvers samen al meer dan 100 mensenlevens veranderen. Dankzij hun brieven kwamen mensen vrij die onterecht gevangen zaten, kregen ze gerechtigheid of bescherming.

    Tien

    Dit jaar eist Amnesty International gerechtigheid voor tien moedige mensen en groepen.

    Onder hen een 15-jarige journaliste van de bezette Westelijke Jordaanoever, een milieuactivist uit Guatemala, een Mexicaanse vrouwenrechtenactiviste en een Oekraïense niet-gourvernementele organisatie.

    De volledige maand december kan je in de bibliotheek van Ninove terecht om deel te nemen aan de schrijfmarathon van Amnesty International.

    Je kan ook van thuis uit meeschrijven en de brieven in de inleverbus van de bib deponeren.

    Info: schrijfmarathon NinoveAmnesty International.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons