Bijzondere veldwachter en politie controleerden vissers langs de Dender

    15 June 2020

    NINOVE – De lokale politie en de bijzondere veldwachter controleerden afgelopen weekend (13-14 juni) 66 vissers langs de Dender. Zij stelden 22 overtredingen vast.

    De deskundigheid van de bijzondere veldwachter inzake de specifieke ‘vissers’-materie, aangevuld met de bevoegdheden van de lokale politie, zorgden voor mooie resultaten.

    Overtredingen

    Zij controleerden zaterdag en zondag 66 vissers en stelden 22 inbreuken vast.

    • 12 vissers konden geen of geen geldige vergunning voorleggen.
    • 2 vissers hadden een vissoort gevangen waarvoor ze geen vergunning hadden.
    • 2 vissers hadden teveel vislijnen liggen.
    • 2 vissers gebruikten een verboden leefnet en hadden vissen in de netten, die wettelijk meteen moesten terugzetten,
    • 1 verborgen vangnet, gebruikt door stropers, is verwijderd.

    Naast inbreuken inzake visserij zijn ook andere inbreuken geconstateerd. De ploegen legden een BBQ stil en doofden een kampvuur. Ze deden ook vaststellingen inzake achtergelaten afval door vissers. Van dat alles stelden zij een proces-verbaal op.

    Samenwerking

    Het was de eerste maal, dat de politiezone Ninove een dergelijke actie organiseerde in samenwerking met de dienst integrale veiligheid van de stad.

    Voorheen waren er al verschillende klachten over illegale (vooral Oost-Europese) visserspraktijken. Heel wat vissers en burgers waren dan ook blij met die controles; ze hopen op een vervolg ervan in de toekomst.
    De lokale politie wil dergelijke partnerschappen (bijzondere veldwachter, gemeenschapswachten) alleszins verder uitbouwen.

    Burgemeester Tania De Jonge: “Het is een mooi voorbeeld van samenwerking als onderdeel van de integrale veiligheid. De bijzonder veldwachter had al verschillende inbreuken vastgesteld van diverse aard. Dat was ook de aanleiding voor een ruimere actie. Ik ben verheugd met het resultaat. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons