Blanche viert 100ste verjaardag

  10 juni 2024

  VOORDE – In het gezelschap van familieleden, buren en een delegatie van het stadbestuur mocht Blanche De Koninck maandag 10 juni de symbolische 100 kaarsjes uitblazen.

  Blanche is afkomstig van Aspelare, van de familie Van Paepegem. “Ik ben getrouwd met de jongste zoon van de familie Cooreman, met wie ik in Ninove in de slagerij op de Graanmarkt heb gewoond. Eigenlijk was die zaak er al in de jaren 1700, maar wij hebben de beenhouwerij echt doen groeien.”

  Moeilijk

  Net als andere mensen van haar leeftijd en generatie heeft Blanche het niet altijd gemakkelijk gehad. “Over de Eerste Wereldoorlog heb ik als kind horen vertellen, maar nadien hebben we zelf de Twee Wereldoorlog meegemaakt. Daarna hebben we de tijden zien verbeteren.”

  Na hun pensioen zijn Blanche en haar man naar Aspelare teruggekeerd. “We zijn 40 jaar gelukkig samen geweest en toen is mijn man overleden. Mijn grootste verdriet was het overlijden van onze oudste zoon.”

  Als je zo lang leeft moet je ook afscheid nemen van andere dichte familieleden: vader en moeder, broer en zuster. “Ik blijf nog over met mijn verdriet, dat ik alleen moet dragen. Maar mijn kinderen zijn erg lief en me zeer genegen. De vroegere burgemeester van Appelterre heb ik hier terug ontmoet: binnen enkele maanden wordt hij ook 100 jaar.”

  Tevreden

  Ze verblijft sinds februari vorig jaar in het woonzorgcentrum Wilgendries. “Ik zou natuurlijk liever in mijn huis zijn, dat daar nu gesloten staat, maar voor iemand in nood is dit hier de hemel. De mensen voldoen je hier van ’s morgens tot ’s avonds op alle gebied: genegen, voorkomend, attentvol en altijd proper. Ik zou in geen affronten vallen als ik het aanbeveel.”

  Na afloop van onze babbel maakten we plaats voor de delegatie van het stadsbestuur met de beste wensen van het vorstenpaar en bloemen, maar niet vooraleer we met Blanche en familie een glaasje mochten klinken op haar 100ste verjaardag.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons