Blauwe Wimpel 2020 gaat naar Benny Schaillee

    20 december 2020

    NINOVE – De lokale afdeling van de Jong VLD reikte vrijdagavond 18 december haar jaarlijkse Blauwe Wimpel uit aan Benny Schaillee. Met iets minder poeha dan gewoonlijk, maar niettemin van harte gegeven.

    Die onderscheiding geven de jonge liberalen aan een verdienstelijke Ninovieter of Ninoofse organisatie.

    In de loop der jaren ging de Blauwe Wimpel onder andere naar Pekenrock, Maspoe vzw, Tatkraft, de Ark van Pollare, de Ridders in de Wortelorde, Wesley Sonck, Kevin Van der Perren en bellenman Hans Van Laethem.

    En voor 2020 is Benny Schaillee dus de laureaat. Jongerenvoorzitter Jaro Goubert liet het aan Benny zelf over om zich virtueel voor te stellen.

    Vriendenkring

    “Ik ben Ninovieter, wandelaar in hart en nieren, compostmeester van het eerste uur en zwerfvuiljager, die de Mallaard en de omgeving probeer proper te houden. Hopeloos eigenlijk, maar niets doen is ook geen oplossing.”

    Niet onbelangrijk voor zijn erkenning: Benny is de oprichter van de Vriendenkring Ninove. “Om alle misverstanden te vermijden: dit is geen datingsite of -groep. Wij bieden mogelijkheden aan mensen, die anders tegen de moeite opzien om alleen ergens naartoe te gaan. Wij doen uitstappen naar de kust, de Ardennen en attractieparken maar ook in Ninove en de omgeving. Zo gaan we regelmatig naar de markten in Aalst, Geraardsbergen en Ninove, eten we een lekkere dame blanche of doen we een terrasje. Iedereen is welkom.”

    Kaarsjes

    In de marge van deze virtuele uitreiking gaf Jaro Goubert nog mee, dat de Jong VLD Ninove 359 kaarsjes had verkocht met de actie ‘Licht voor jongeren’ van de Rode Neuzen Dag.

    “Wij kunnen daardoor € 180 geven aan het goede doel en onze vereniging legt daar nog eens € 100 bovenop.”

    In de zomer van 2019 hadden we met Benny een zalig interview in de volkstuintjes van Graafland.

    Info: Jong VLD NinoveVriendkring Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons