Blazerken knikkert Pieter De Moor uit ‘Homo Universalis’

    26 november 2021

    NINOVE – Pieter zal dus geen ‘Homo Universalis’ worden. Met dank aan Blazerken, die zijn zelfportret goed vond voor de GFT-bak.

    Vrijdagavond 26 november, net na de 41ste uitzending van ‘Homo Universalis’, hadden wij Pieter De Moor aan de lijn. Hij ligt er uit en de teleurstelling klonk nog door, ook al wist hij het al van 02 november.

    Zotte proef

    “Eigenlijk een zotte opdracht: met groenten een zelfportret maken. Zelf vond ik, dat ik het niet slecht had gedaan; ik had 11 verschillende groenten gebruikt. Maar ja, Blazerken vond het dus niet goed genoeg. In de reeks zitten altijd wel een aantal subjectief te beoordelen opdrachten, bijvoorbeeld ook door Kamagurka. Misschien had dat manneken schrik van mijn gezicht. Je weet niet wat hen aanspreekt. Een zotte proef dus, zoals er nog een aantal inzaten. Mocht ik geklopt zijn op mijn waarde omdat ik niet de snelste of de handigste was geweest, dan had ik het gemakkelijker kunnen aanvaarden. Temeer omdat ik niet onaardig uit de voeten kan met het piepschuim voor carnaval.”

    Leuk

    Al hinkt Pieter toch op twee gevoelens: teleurstelling en toch fierheid.

    “Het was al bij al een leuk parcours, die 60 opdrachten. Ik had nooit verwacht om zo ver te geraken. Aanvankelijk hoop je om er niet als eerste uit te liggen en dan zie je de kaap van de 50 naderen. Hoe langer het spelletje duurt, hoe intenser het wordt. Ook omdat je de andere kandidaten beter leert kennen. Ik ben genen bleiter, maar het deed me toch iets. En nu nog, wanneer ik de 41ste aflevering terugzie. Ik wist al van 2 november, dat ik er uit lag, maar moest natuurlijk tegen iedereen blijven zeggen dat ik nog in zat.”

    De finaleronde wordt opgenomen op 19 december. Alle kandidaten zijn daarop uitgenodigd, indien de corona-maatregelen het natuurlijk toelaten.

    En dan nu: tijd voor andere dingen. “Ja, al heb ik me die deelname geen seconde beklaagd. Gekozen uit duizenden kandidaten en eigenlijk nooit echt in de gevarenzone gekomen. Iemand zei me: ‘Je mag dan wel geen Homo Universalis zijn, je bent een Homo Ninoversalis.’. Leuke gedachte.”

    Nog spelletjesplannen? De Mol misschien?

    Info: Homo Universalis.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons