Blij weerzien in de chalet

    24 mei 2020

    ASPELARE – In woonzorgcentrum (WZC) Wilgendries kunnen familieleden de bewoners bezoeken in een leuk ingerichte chalet. Voor velen een hartelijk en warm weerzien na weken van afzondering.

    Het beperkt bezoek kan in alle WZC’s sinds 18 mei, mits de strikte naleving van een aantal richtlijnen. Dat zette sommigen aan om creatieve oplossingen te bedenken.

    In het WZC Klateringen werkten ze bijvoorbeeld babbelboxen uit langs de ramen in de cafetaria. Die ramen zijn voorzien van leuke raamtekeningen, waardoor het bezoek een extra vrolijke toets krijgt.

    Het WZC Wilgendries koos dan weer voor een knusse chalet om die beperkte bezoeken te organiseren. Wij namen daar een kijkje en spraken met familieleden.

    Met Jean-Marie bijvoorbeeld, die voor de eerste keer sinds enkele maanden zijn 92-jarige moeder terug kan bezoeken. “We spreken elkaar wel twee tot drie keer per week via de telefoon, maar dat zal toch een blij weerzien zijn.”

    Ergotherapeute Stefanie is alle dagen getuige van de enthousiaste reacties van bezoekers en bewoners. “In die chalet hebben ze toch wat meer privacy dan elders. Ze moeten wel op voorhand een afspraak maken, maar alle dagen zijn hier volgeboekt. We hopen natuurlijk allemaal op beterschap, maar nemen toch geen risico’s. Hier zijn nog geen besmettingen vastgesteld, houden zo.”

    Info: WZC Wilgendries.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons