Bloemenhulde voor slachtoffers Tweede Wereldoorlog

    07 mei 2023

    NINOVE – Het stadsbestuur en de vaderlandslievende verenigingen brachten zondag 7 mei een  bloemenhulde aan de verschillende herdenkingsmonumenten in de stad.

    Samen met de vaderlandslievende verenigingen en begeleid door een fanfare, eerden burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) en de schepenen Henri Evenepoel (Open Vld) en Katie Coppens (Samen) alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, die 78 jaar geleden eindigde.

    Hulde

    De plechtigheid begon met een bloemenhulde aan het herdenkingsmonument op de begraafplaats aan de Denderhoutembaan. Daarna trok het gezelschap naar het gedenkteken van Fernand Taverne in de Fernand Tavernestraat. Een bloemenhulde en het Belgisch volkslied sloten de herdenking af aan het vredesmonument op het Kerkplein.

    Aansluitend was er een eucharistieviering in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk.

    Een ontvangst in het Oud Stadhuis en een toespraak van schepen Henri Evenepoel sloten deze ceremonie af.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons