Boeren ruimen blokkade Delhaize op

    03 februari 2024

    NINOVE – Net als elders hebben de landbouwers ook aan het distributiecentrum van Delhaize de blokkade zaterdag 3 februari opgeheven. Ze maken er een punt van eer van om alles zo proper mogelijk achter te laten zelfs het gras is opnieuw ingezaaid.

    “We hebben overleg gehad met Delhaize, Lidl, Colruyt en Aldi”, vertelde ons Pieter Vander Schueren zaterdagnamiddag 3 februari. “Zij zijn gezamenlijk overeengekomen om voor de landbouwsector als een soort drukkingsmiddel te fungeren. Ze zullen een brief sturen naar de politieke verantwoordelijken: Vlaams, federaal en Waals. Daarin zeggen ze, dat voor onze sector bepaalde zaken moeten veranderen: administratief en op het vlak van de praktische beperkingen, die ons zijn opgelegd. We zijn blij met de uitgestoken hand en hopen natuurlijk, dat daaraan ook effectief gevolg wordt gegeven.”

    Opkuis

    En nu mag de riem er even af, want het waren hectische dagen voor al diegenen, die hier en elders actie hebben gevoerd. “Ja, een bewogen week, lange nachten en iedereen had daarnaast nog een eigen bedrijf thuis. Alles moet blijven draaien, het is niet alleen betogen.”

    Ondertussen is de opkuis van de omgeving aan de Nederwijk-Oost volop aan de gang. “Dat hebben we onszelf opgelegd: alles proper achterlaten, zodat we achteraf geen opmerkingen krijgen en de essentie van ons protest niet wordt vergeten.”

    Samenhorigheid

    “De eensgezindheid was opvallend, ongeacht de strekkingen of overtuigingen”, getuigde ook Eveline Dedoncker. “Samen zijn we veel sterker dan we denken. De samenhorigheid was heel groot. We hebben op heel korte tijd heel wat bereikt en getoond, wie we zijn en waarvoor wij staan. We hopen genoeg druk te kunnen zetten, zodat iets beweegt.”

    Die samenhorigheid kwam ook van buiten de sector. De boeren konden tijdens hun blokkade van dinsdag 30 januari tot zaterdag 3 februari rekenen op plaatselijke handelaars, die hen spontaan zijn komen voorzien van eten en drinken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons