Boetes voor twee café-uitbaters, die corona-maatregelen niet naleefden

    12 oktober 2020

    NINOVE – De lokale politie hield afgelopen weekend extra controles in de horecazaken. Twee uitbaters en ook enkele andere personen zijn geverbaliseerd.

    Die extra controles tijdens het weekend waren eind vorige week aangekondigd door burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) en de korpsoverste Philippe De Cock. Daarbij zouden de agenten letten op de naleving van het sluitingsuur, maar vooral op het toepassen van de beschermingsmaatregelen.

    Eetfestijn

    Na afloop blijken de meeste horecazaken zich netjes aan de regels te hebben gehouden. Twee uitbaters zijn geverbaliseerd.

    Op één locatie was een eetfestijn aan de gang en werden de regels inzake de sociale afstand niet gerespecteerd. Op vraag van de politie zijn de tafels herschikt volgens de richtlijnen.

    In een andere horecazaak droeg de uitbater geen mondmasker.

    In beide gevallen is proces-verbaal opgesteld.

    De politie betreurt deze inbreuken, die een weerslag kunnen hebben op de hele sector. Daarom doet ze een hernieuwde oproep om de voorschriften nauwgezet na te leven. De lokale politie rekent op de uitbaters om daar in eerste instantie zelf op toe te zien.

    Verder werden dit weekend ook 7 personen geverbaliseerd wegens het niet respecteren van de sociale afstandsregel.

    Quarantaine

    Ook de burgemeester uit haar bezorgdheid: “De cijfers in Ninove zijn niet goed. We doen dan ook nog eens een warme oproep om de maatregelen strikt na te leven, niet alleen de basisregels maar ook de quarantainemaatregelen. Zodra je in contact bent geweest met een besmette persoon, moet je in quarantaine. Je neemt contact op met jouw huisarts om je te laten testen.”

    In quarantaine gaan is de enige methode om de besmettingscirkel te doorbreken. “We willen allemaal vermijden dat er een nieuwe lock down komt. Dan is het een kleine moeite om je aan de regels te houden.”

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons