Borstkankerpatiënt en gynaecoloog fietsen van Amsterdam naar Brussel

    16 augustus 2021
    Lies en Greet

    ROOSDAAL/NINOVE –Lies Tielemans uit Roosdaal en Geertrui Meganck uit Ninove fietsen tussen 9 en 12 september 2021 van Amsterdam naar Brussel. Op 4 dagen tijd leggen ze samen met 60 andere dames 400 kilometers af. Think Pink staat in voor de organisatie.

    Bij Lies Tielemans is in augustus 2020 borstkanker vastgesteld, enkele weken na haar 50ste verjaardag. Geertrui Meganck ‘mocht’ haar dit slechte nieuws brengen. De linkerborst en de klieren zijn verwijderd, gevolgd door bestralingen en een anti-hormonenbehandeling voor 10 jaar.

    Lies heeft haar borstkanker altijd heel positief opgevat en voelt zich nu ‘genezen’. Ze verkoos om geen preventieve chemo nabehandeling te ondergaan.

    “Ik ben heel dankbaar voor het traject, dat ik al aflegde. Echt ziek heb ik me nooit gevoeld. Ik besef wel, dat heel wat lotgenoten een ander traject ondergaan en daarom wou ik graag iets terugdoen. De fietsrace van Think Pink zag ik wel zitten. Trui is niet enkel mijn gynaecoloog, ze behoort ook tot mijn vriendenkring én ze fietst heel goed. Daarom dacht ik onmiddellijk aan haar om samen een team op te richten.

    Racepinkers

    Ze kozen Racepinkers als naam voor hun team. Lies maakte een openbare Facebook-groep aan en zo vertrok de sponsortrein. De groep telt ondertussen meer dan 350 leden. Je kan er de stand van het sponsorbedrag, de voorbereidingen en de vierdaagse vanop de eerste lijn meevolgen.

    Sinds de start is al meer dan € 7.500 ingezameld; een enorm bedrag waarop ze best al trots zijn. Meer dan 120 verschillende sponsors deden al een duit in het zakje.

    Inspiratie

    ‘Ik ben altijd al heel open geweest op sociale media. Toen ik vorig jaar het slechte nieuws kreeg, heb ik dit ook gedeeld en hoe ik ermee omging. Honderden reacties kreeg ik. Het was overweldigend. Blijkbaar heb ik heel wat anderen kunnen inspireren.”

    Lies krijgt regelmatig een berichtje van iemand, die haar laat weten hoeveel zij aan de positieve berichten heeft.

    Hoe je reageert op slecht nieuws kan niemand voorspellen. Ik schrok zelf van mijn nuchtere en realistische kijk op de situatie. Ik heb dit stapje voor stapje aangepakt en me rechtgehouden aan alle lichtpuntjes, die er waren. Ik ben veranderd, letterlijk en figuurlijk. Ik ga nu door het leven met een borstprothese, maar dit belemmert mij niet (meer) om te doen wat ik wil doen én ik durf mezelf in de spiegel bekijken. Het leven ziet er anders uit. Ik zie dingen waar ik vroeger geen oog voor had en ben tevreden met wat ik heb. Voor mij is het afgelopen jaar zeker geen zwarte periode uit mijn leven. Eerder een keerpunt, een positief keerpunt.”

    Sponsoren

    Lies en Trui dromen ervan om Think Pink € 10.000 te kunnen schenken. Zij weten dat dit bedrag rechtstreeks gaat naar het onderzoek naar borstkanker en de begeleiding van borstkankerpatiënten.

    Je kunt sponsoren via de onderstaande link.

    Info: sponsorlink voor team RacepinkersFB RacepinkersLies Tielemans.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons