Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers

  23 mei 2023

  NINOVE – De brandweerpost aan de Désiré De Bodtkaai organiseerde woensdag 17 mei een informatieavond voor kandidaat-brandweerlui.

  Adjudant Johan Van Santen mocht er een twintigtal geïnteresseerden verwelkomen. Hij gaf hen een presentatie met de verschillende stappen en voorwaarden om vrijwillige brandweerman- of vrouw te worden. Nadien volgde nog een rondleiding in de brandweerkazerne om alvast de sfeer op te snuiven.

  Nood

  Twintig jonge geïnteresseerde kandidaten vond burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) een succes. Zij volgt als voorzitter van de hulpverleningszone Zuid-Oost de problematiek van heel dichtbij. “Federaal zien we per jaar ongeveer 8 % minder vrijwilligers instromen. Tegelijk bereiken heel wat vrijwilligers een leeftijd, waarop ze niet meer aan alle operationele activiteiten kunnen deelnemen.”

  Je kunt echter niet zomaar vrijwillige brandweerman of -vrouw worden.

  “Pas na een intensieve opleiding met verschillende modules gedurende twee jaar is een kandidaat echt operationeel op het terrein inzetbaar. Dat lijkt misschien lang, maar het is uiterst belangrijk, dat deze mensen goed zijn opgeleid, gelet op de risico’s bij het bestrijden van brand en andere calamiteiten.”

  Kandideren

  • Als je interesse hebt om het vrijwillige brandweerkorps te versterken, kun je de geschiktheidsproeven voor het federaal geschiktheidsattest (FGA) inoefenen op zaterdag 24 juni in de brandweerpost van Denderleeuw. Inschrijven is noodzakelijk via Start tot FGA’.
  • Info en inschrijving om het FGA te behalen kan via Je bent meer brandweer dan je denkt’.
  • Kandidaten kunnen zich inschrijven bij de Hulpverleningszone Zuid-Oost.
  • Extra info: adjudant Johan Van Santen 0475-43 9099.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons