Brekend nieuws – Het vat is gevonden

    28 augustus 2022

    DENDERWINDEKE – Een groep van 13 vrienden vond vrijdagochtend 26 augustus om 7.52 uur het vat in een bosje tussen de veldbanen in de Peyenbeek.

    De code ‘NINOFDRINKT’ was vastgehecht aan het vat en moest via sms naar de organisatie worden gestuurd, als bewijs van de vondst.

    De winnaars zijn gekend onder de naam ‘55 ‘ en bestaan uit een groep van 13 vrienden.

    Proficiat aan Vincent Van Roy, Thibeau Beerens, Robbe Beeerens, Marijn De Spiegeleer, Brent De Bolle, Maarten Stichelbout, Ward Meert, Bram Van Beneden, Robbe De Doncker, Jaro Michiels, Janne Billiau, Nick Stuckens en Maxim De Braeckeleer.

    Zoektocht

    We troffen Maarten, Thibeau en Vincent op de vindplaats, waar het vat ongeveer 90 dagen in de grond stak.

    Ze zijn het er over eens: “We hebben er toch even op gevloekt, want we zijn al sinds begin juni bezig met de tips te ontrafelen. Maar nu, na bijna drie maand hebben we het vat gevonden en zijn we zeer content. Deze morgen kwamen we  toch nog een viertal groepen tegen en hadden we het bijna ook opgegeven toen iedereen wegging. We dachten echter hieruit winst te kunnen slaan en zijn blijven graven tot Maarten het vat vond.”

    Vincent heeft het papieren bewijs van de vondst in de hand. “We hebben inderdaad lang gezocht. Ward, die er het meeste tijd heeft ingestoken, moest vandaag een examen doen en is er dus niet bij. Hij vond het heel spijtig. Een grote shout out voor Ward!”

    Een dergelijk queeste schept een band. “Ik heb nachten wakker gelegen van alle mogelijke complottheorieën. Normaal staan we niet op om 6 uur, maar we zaten er mee bezig en hebben zelfs een groepje gemaakt. Het schept een sfeer; nu nog samen het vat uitdrinken.”

    Geluk

    Volgend jaar zijn ze weer van de partij.

    “Het is zo plezant en vooral: je leert nieuwe baantjes kennen in Ninove. In het begin is het giswerk, die wandelingen waaruit je nog niets kan afleiden. Tot de tips binnenkomen en je ziet, dat ook anderen in de buurt zijn. Maar je moet eveneens wat geluk hebben. Je kunt een schop in de grond steken en er een meter naast zitten. Een combinatie van inzet en geluk dus. Zelfs deze morgen waren we niet zeker, tot we uiteindelijk dat stuk van de wandelroute konden lokaliseren en er als zotten zijn naartoe gelopen. De hele ochtend gegraven en toen we dachten het niet te vinden, hebben we dan toch het vat ontdekt.”

    De nachtrust kan terugkeren. Nu nog een datum afspreken om het vat te ledigen. De plaats kennen we: brouwerij Slaghmuylder.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons