Burgemeester De Jonge: “Trots op dit nieuwe politiehuis”

    24 September 2022

    NINOVE – Niets dan glunderende gezichten tijdens de reeds lang uitgestelde officiële opening van het nieuwe politiehuis. Het regende eretekens, burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) toonde zich trots en korpschef Philippe De Cock noemde Ninove een trendsetter in Oost-Vlaanderen.

    Hoewel het politiehuis er al drie jaar staat, kunnen weinigen vermoeden hoe modern en efficiënt de infrastructuur binnen oogt.

    “Veel innovatie onder één dak”, vatte burgemeester De Jonge (Open VLD) het samen. Zij vond eveneens, dat het politiehuis praktisch en professioneel was ingedeeld. “Ik ben dankbaar voor de inzet van onze politie, zowel op het terrein als achter de schermen”, gaf ze nog mee.

    Beeldschermlokalen

    Meteen kregen de genodigden een rondleiding en een overzicht van alle lokalen. Dat zijn er nogal wat: receptie, interventie, wapenkamer, sleutelkasten, vijf verhoorlokalen, line-up, overlegkamer tussen advocaat en cliënt, EHBO, vijf cellen; voor vingerafdrukken, slachtoffers, kinderen en getuigen, kleedkamers en douches, verkeer, Lokaal Informatie Kruispunt (LIK), recherche, moduleerbare vergaderzaal.

    Bovendien bestaan er liefst drie beeldschermlokalen: zowel intern, in ‘Real Time Intelligence’ verbonden aan stadscamera’s als in de crisisruimte, waar ook trainingen en opleidingen gebeuren.

    Eretekens

    De officiële opening was meteen de ideale gelegenheid om een hele reeks eretekens uit te delen, zoals de Burgerlijke Medaille Eerste Klasse, de Gouden Palm der Kroonorde, Ridder in de Orde van Leopold II en Commandeur of Officier in de Kroonorde.

    De zeldzame blik achter de schermen van de Ninoofse politiewerking maakte indruk op de aanwezigen. Burgemeester De Jonge liet niet na te benadrukken, dat bij de politie ook veel aandacht gaat naar de nazorg. Ze besloot haar speech met een gevatte oneliner: “Veiligheid creëer je niet door muren te bouwen, maar door deuren te openen.“ Een doordenker.

    GGM – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons