Burgemeester luistert naar grieven wijk Ter Duyst

    27 juni 2021

    NINOVE – Het wijkcomité Ter Duyst vergaderde zaterdag 26 juni in de KSA-lokalen aan de Lindendreef. Burgemeester De Jonge was er een opmerkelijke gast. Ze luisterde aandachtig naar de verzuchtingen van het comité.

    Ter Duyst is een levendige wijk, waar tal van initiatieven worden genomen. Het wijkcomité speelt er een belangrijk rol en organiseert verschillende evenementen, die de samenhang ten goede komen.

    Bomen, snelheid, voetpaden

    Het comité kaart ook aanslepende problemen aan.

    Over de slechte staat van de voetpaden wordt al lang geklaagd. Maar ook overdreven snelheid en ‘bomenoverlast’ zijn onderwerpen, die de gemoederen beroeren.

    Dat aan het wegdek van de Lindendreef al decennia lang niets is gedaan, ergert menig inwoner van de wijk.

    Geen loze beloften

    Burgemeester Tania De Jonge luisterde aandachtig en gaf tekst en uitleg waar nodig.

    Ze vroeg echter ook om begrip. “Als stadsbestuur zijn we afhankelijk van mensen en middelen. We zijn ons bewust van een aantal problemen, maar we mogen ons niet laten verleiden om zaken te beloven, die we naderhand niet kunnen waarmaken”.

    Wandeling

    Een delegatie leidde de burgemeester nog rond in de wijk.

    Al bij al was men tevreden, dat er geluisterd werd. Het comité hoopt verder betrokken te worden bij toekomstige projecten, die de problematieken aanpakken.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons