Burgemeester ontvangt 5.000ste zwerfvuilzak

    26 maart 2024

    NINOVE – Een delegatie van de Ninoofse zwerfvuiljagers overhandigde maandag 25 maart voor aanvang van de gemeenteraad de 5.000ste geruimde zwerfvuilzak aan burgemeester Tania De Jonge (Open Vld).

    Het was met een mengeling van trots en stille droefheid, dat Kris De Wit deze zak gaf aan de burgemeester en bij uitbreiding aan alle gemeenteraadsleden. De zwerfvuiljagers hadden deze tijdens hun 79ste gezamenlijke opruimactie in Outer gevuld. Niet slecht voor een groep vrijwilligers, die ‘pas’ sinds februari 2018 actief is, maar inmiddels uitgroeide tot een vaste waarde.

    Actiepunten

    Samen met die overhandiging, gaven ze ook een papier mee, met daarop twee voorstellen. Ze hopen, dat alle partijen deze zullen in het achterhoofd houden bij het opstellen van hun verkiezingsprogramma’s.

    “We vragen een versterking van het team Ninove Nette Stad”, gaf Kris ons na afloop kort mee als uitleg. “Daarbij denken we vooral aan de straatvegers met hun karren. Vroeger kwamen die mensen ook in de deelgemeenten. Twee extra personeelsleden zouden volstaan om dat ook nu te realiseren. De Ninoofse zwerfvuiljagers zullen dat niet eeuwig zelf blijven doen en dus wensen wij een gestroomlijnde organisatie vanuit Ninove Nette Stad.”

    Een verhoging van de GAS-boetes zou ook helpen, al zit de beslissing daarvoor op een hoger politiek echelon. “Maar laat de sluikstorters bijvoorbeeld ook met de stadsdiensten of de zwerfvuiljagers meelopen als werkstraf.”

    Waardering

    De burgemeester heeft altijd veel appreciatie gehad voor dit burgerinitiatief van de zwerfvuiljagers en sprak die ook nu uit.

    “Eigenlijk zou jullie werk niet moeten nodig zijn. We willen echt een tandje bijsteken en het beleid op dat vlak nog versterken om te voorkomen, dat mensen sluikstorten. We hebben al veel initiatieven genomen en zullen er zeker nog aan toevoegen. Alvast bedankt voor deze symbolische actie en onze grote waardering, die we hebben voor jullie team.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons